9 Temmuz 2009 Perşembe

Renklerin Giysilere Etkisi

Renklerin giysilerimizdeki etkisi fiziki ve ruhi yönden ispat edilmiştir...
28/06/2009 - 20:45

Güneş ışığının etkisiyle doğal kristalden çıkan renkler, bedenimizin o bölgelerinde kullanılacak giysilerle bedenimize müspet enerji verebileceği gibi, menfi enerjiler vererek enerji merkezlerimizi bloke edip hastalanmalara ve çevreden gelebilecek menfi enerjilere maruz da bırakılabilir.

Yapılan bu araştırmalar sonucunda hastalıkların tedavisinde kişinin sadece fiziksel rahatsızlıklarıyla ilgilenmek yanlış olur. Bunun yanında problemi oluşturan metafizik öğeleri de ortaya çıkarmak gerekir. Bunların dışında gözle görülmeyen etkenler ve onların enerji boyutlarıyla hastalıklara etkileri de araştırılmalıdır. Özellikle giysiler, insanların kendilerini değişik renklerle ifade etmelerini sağlarlar. Kişiliğinize ters düşen renklerle, fiziksel ve ruhsal durumunuzu dengelemeniz mümkün olmaz.

İnsanlar renkli giysileri örtünmek için veya dikkat çekmeye yarayan bir araç olarak kullanırlar. Bunu sadece biriyle anlamak çok yanlıştır. Halbuki renklerin enerjilerinden giysilerde yararlanıldığı takdirde daha yapıcı ve üretken olabilirsiniz. Giysilerimiz vücudumuz saran renk filtreleri gibidirler.

Giysilerimiz fiziksel ve ruhsal yönden absorbe etmemiz gereken renk enerjisi miktarını ayarlarlar. Vücudumuz tarafından emilen enerji uyum içinde yaşamamızı sağlar, onun için giyeceğimiz renkleri ustalıkla seçmemiz gerekir. İnsanların giysilerinde seçtiği renkler, onların kişilikleri hakkında çok şey söyler. Kullanılan renkler kişilerin sağlıklı yaşamalarına yardımcı olur. Örneğin;

• Sarı tonlarında giyilen giysiler şişmanlamaya,
• Kırmızı renkli iç çamaşırları, cinsel içgüdünün artmasına,
• Lacivert ve mor tonları ciddiyete ve düşünme yeteneğinin artmasına,
• Yeşil ve tonları sükunet ve kalp huzuruna,
• Mavi ve tonları, rahatlık ve iç huzura,
• Mor ve tonları ise insan ufkunun açılıp, beyin fonksiyonlarının normal çalışmasına ve dış etkilerden etkilenmemeye yardımcı olur.

Giysilerimizde kullanılan bu renklerle ilgili yapılan araştırmalar ve psikolojik tahliller de bu doğrultuda sonuçlar vermekte, uzmanlar tarafından da bu renkler tavsiye edilmektedir. Her şeye rağmen yinede unutulmamalıdır ki iyi ve faydalı olanın düşmanı, çok iyi ve çok faydalı olandır. İnsanlar elbiseleriyle karşılansalar da fikirleriyle uğurlanırlar.

1 yorum:

dshandmade dedi ki...

mavi ve mor giymeye karar verdim. Ya da bu renkleri evimde daha çok kullanmaya...