26 Haziran 2009 Cuma

PARDESÜ


MERHABA
Bugün 2 gün önce dikişlerini bitirdiğim pardesümün resmini yayınlıyorum.Aslında bu modelden manto diktim ama onun astarlanması bitmediği ve bu gidişlede kışa kadar bitmeyeceği için onu yayınlayamadım ama aynı kalıptan pardesü diktim nedenide kalıbının hiç pravo gerektirmiyor oluşu.
Elimdede hiç beğenmediğim bir parçam vardı onu kullanım dedim hemde benim için deneyim olur diye düşündüm
Model Burda dergisinin 2007/10 tarihli sayısından kalıbı çok dar yapmayı düşünenler için söyliyim, ben mantosunu dikerken belden kalıbı kestim ve alt etek kısmına a pile koyduk ve o zaman daha güzel ve kullanışlı oldu.

bu yandaki resimde ise eteğin alt kısmını görüyorsunuz neden böyle yaptığıma gelince ben kalıbı keserken kalıbın gerçek boyutu benim istediğim uzunlukta değildi ve parçamda çok azdı ne yapim diye düşünürken daha önce hazır pardesülerde gördüğüm bu alt kısımı uygulayayım dedim nasıl yapıcam diye kaygılanırken oldu bile önce istediğim uzunluktaki etek kısmı için parçaları hazırladım sonrada artan parçalardan şerit şeklinde bir parça kesip hem alttan hem üstten kumaşı büzdüm daha sonrada eteğin üst tarafı ile alt tarafını bu parça ile birleştirdim eğer bu işlemi yapmasaydım düz dikişle birleştirecektim ki buda çok kötü olurdu görüntü açısından.
En alttaki resimdede kalıpları görüyorsunuz tabi yine teğel almamak için rulet kullandım onuda gösterim dedim
Bu çalışmada aslında benim için ilk olduğundan ve dikiş konusunda danışabileceğim kimse olmadığından her çalışma benim açımdan güzel bir deneyim oluyor, neyse yarında kardeşim için diktiğim kırmızı elbiseyi yayınlıycam şimdilik hoşçakalın...

1 yorum:

bahar yorgun dedi ki...

çok beceriklisiniz ya maşallah diyeyim ellerinize sağlık. bende 3 gündür bir tunik dikmeye çalışıyorumdaha da bitmedi. manto pardesü falan beni baya bi aşar herhalde ;) sevgiler