17 Haziran 2009 Çarşamba

KUMAŞTAN ÇİÇEK YAPIMI


sonrada o çiçeği alıp bir taç'a monte ettim ve kızıma taktım daha öncede kızımın abiye elbisesinde kullanmıştım, yapımını merak edenler olmuştu bende anlatırım demiştim kısmet şimdiye imiş kızımada çok yakıştı hala başında hiç çıkarmıyor:)


.
4. aşamada ortasına bir boncuk koyup çiçek şeklinin verilmesi için bir form veriyoruz elimizle eğer kumaşınız daha tok bir kumaşsa çiçek formu daha kolay oturuyor ben burda şifon kumaş kullandım o yüzden daha yayıldı çiçek.
3. Aşamada ise kalıbı üzerinden alıp tam merkeze bir toplu iğne batırıp yaprak dilimlerini resimdeki gibi dağıtıyoruz bu 3 boy çiçek kalıplarını üst üste koyuyoruz en üste en küçük çiçekleri daha sonra orta boyu en altada büyük boy çeçekleri koyup dikerek sabitliyoruz merkezden





2. Aşamada bu kalıpları istediğiniz bir kumaşın üstüne koyup kesiyorsunuz. Kaymasın diye de iğnelemeyi ihmal etmeyin her kalıptan 5 adet kumaş kesmeniz lazım ben 5 parça kumaşı üstüste koydum ve kestim.


Kumaş çiçek yapımı nasıl olur anlatmak istiyorum tek tek görüntüledim yapımı gayet kolay ama güzel ve heryerde kullanabileceğiniz bir çiçek olacak. evvela 3 adet farklı boylarda çiçek kalıbı çıkarıyoruz kağıda.

1 yorum:

nehircce dedi ki...

Güzel olmuş gerçekten eline sağlık,uyumlu 2-3 renk te aynı anda kullanılabilir.Çok hoşş.sevgiler